neděle 21. května 2017

Mrkvový koláč



Zaručeně nejlepší mrkvový koláč nebo dort



(cca 15 porcí)
- doba přípravy 30min

Ingredience:

Těsto:

  • 170 g na jemno nastrouhané mrkve
  • 150 g moučkového cukru (můžete nahradit cukrem tmavým)
  • 150 g polohrubé mouky ( klasické, nebo celozrnné )
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce šťávy z pomeranče nebo citrónu
  • 1 prášek do pečiva
  • špetku soli
  • hrst vlašských ořechů případně rozinky, kandované ovoce atd...

Krém:

  • 2 balení Lučiny, případně Philadelphie apod. (Já dávám Lučinu, nepřijde mi tak slaná)
  • 50 g cukru moučka
  • šťáva z 1/2 pomeranče, nebo citrónu

Postup přípravy: 

1.

Smícháte v míse dohromady všechny ingredience na těsto, nalijeme hmotu do formy (nemusíte vymazávat ) a dáte vychladit do ledničky zhruba na 1 hodinu. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 175°C, po chvíli snížíme teplotu na 170°C.

2.

Vezmete všechny ingredience na krém a smícháte je dohromady. Rozmixujte je, nebo je pořádně rozmíchejte. Tak, aby v krému nebyly žádné hrudky. Krém bude tekutý. Po dobu pečení těsta ho necháte chladnout v ledničce.

3.

Po vychladnutí těsta krém rozetřete na vrchní část. Nakonec můžete ještě dort dozdobit marcipánovou ozdobou, nebo kousky mrkve pro lepší vzhled.

Dobrou chuť 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za čas strávený čtením a za případné komentáře...♡